Испанските здравни власти обявиха днес, че разследват първите предполагаеми случаи

...
Испанските здравни власти обявиха днес, че разследват първите предполагаеми случаи
Коментари Харесай

Испания разследва предаването на коронавируса в страната

Испанските здравни управляващи оповестиха през днешния ден, че проверяват първите хипотетични случаи на локално предаване на болестта с новия ковид в страната, в това число на възрастен мъж, който е в „ тежко “ положение в болница, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БНР.

Трима души са в лечебни заведения – двама в Мадрид и един в Севиля с грипоподобни признаци, за които не се знае да са пътували до страна, където има огнище на вируса, заяви координатора по незабавната помощ в испанското здравно министерство.

Освен това не се знае да са имали контакт с прочут пациент, инфектиран с ковид, добави Фернандо Симон на конференция в Мадрид.

„ Проучват се вероятните им връзки със случаи отвън Испания или „ импортирани “, сподели той.

Останалите в Испания случаи на ковид са свързани с хора, пристигнали от Италия, която е най-засегнатата от болестта европейска страна.

Ако се удостовери, че заболяването в този момент се предава от човек на човек в Испания, държавното управление ще би трябвало да предприеме спомагателни превантивни ограничения, като ограничение на огромните обществени събирания, сподели Симон.

При един от двата хипотетични случая на локално предаване в Мадрид става дума за 77-годишен мъж, който е в тежко положение в интензивното. Другият 50-годишен мъж е в „ устойчиво “ положение.

Местни представители в южната провинция Андалусия оповестиха в сряда за първия хипотетичен случай на локално предаване на ковид на 62-годишен мъж, който е изолиран в болница в Севиля.

„ Фактът, че не е допустимо да се дефинира къде се е заразил, значи, че вирусът може да е циркулирал в Андалусия от известно време “, сподели Симон.

В Испания има 17 доказани случаи на ковид, 15 от тях от понеделник. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР