Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност

...
Испанските власти са унищожили 415 000 растения коноп на стойност
Коментари Харесай

Испанската полиция ликвидира най голямата ферма за канабис в Европа

Испанските управляващи са унищожили 415 000 растения коноп на стойност близо 100 милиона евро в интервенция за очистване на най-голямата ферма за канабис в Европа, както я дефинира полицията, съобщи Ройтерс.

В изказване на полицейската работа се оповестява, че към 50 тона растителна маса е била открита в склад, където очаквала преправка в канабидиол - вещество, което не е психоактивно и все по-често се употребява при лекуването на тревога, бодърствуване и други болести. Плантацията се е намирала в северния селскостопански район Навара и се е състояла от 11 полета с обща повърхност 67 хектара.

По информация от министерството на земеделието продажбата и потреблението на канабидиол е законна в Испания и по-голямата част от Европа, само че все пак испанските закони не разрешават развъждането на растения от рода на канабиса за други цели с изключение на за промишлена приложимост, като да вземем за пример за произвеждане на текстил и семена. Отглеждането на канабис за преправка в канабидиол или други производни към момента е закононарушение.

В резултат от интервенцията, която е почнала в средата на 2021 година, когато полицията разкрила едно от полетата, са били задържани трима души. Испанската полицейска работа заяви, че притежателят на плантацията в началото я показал като законна интервенция за произвеждане на канабис с промишлена цел, само че по-късно било разкрито, че той възнамерявал да изнесе огромно количество от продукцията в Италия и Швейцария за преправка в канабидиол.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР