Испанските власти са изпратили до МВР материали във връзка със

...
Испанските власти са изпратили до МВР материали във връзка със
Коментари Харесай

Испания изпрати материли за „Барселонагейт“, споменава се и името на Борисов

Испанските управляващи са изпратили до Министерство на вътрешните работи материали във връзка със случая прочут като „ Барселонагейт “. Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

Конкретни обвинявания в материалите няма, добави той.

„ Доста са нещата, които са изпратени със снимков материал и със заключението, че във връзка с къщата там евентуално се касае за пране на пари. За огромно страдание се загатва името и на някогашния министър ръководител Борисов “, сподели вътрешният министър Бойко Рашков.

Разследването в България стартира в края преди тъкмо една година, откакто прокуратурата се сезира сама по обявата в испанския вестник „Ел Периодико“,

В средата на февруари испанският вестник написа, че през последната година каталунската полиция „Мосос д’Ескадра“ и антикорупционната прокуратура в Мадрид проверяват съмненията за връзка на Бойко Борисов с „международно изпиране на пари“ с последна дестинация в Барселона.

Сигналът бе подаден от българското гражданско съдружие „БОЕЦ“ до испанското посолство в София.

Разследването се концентрира върху произхода на 5 млн. евро, вложени през 2013 година в парцели в Барселона през компаниите Numin Invest SL и Emma BGS SL. Компаниите са свързани с някогашната манекенка Борислава Йовчева, детето й и татко й. Те живеят в първокласна къща в безценен квартал в Барселона, до момента в който локалните управляващи не могат да открият доходи, с които фамилията може да си разреши сходен разкош. Йовчева е била снимана от проверяващите да кара „Порше Макан“ за стойност минимум 70 000 евро.

По това следствие се ревизира и връзката на Борислава Йовчева с тогавашния българския министър председател Бойко Борисов, както и дали той има отношение към „международна скица за пране на пари“.

Борисов споделя, че няма никаква връзка със случая. Той се оплаква, че е бил омаскарен.

За притежател на парцела се афишира предприемачът Александър Чаушев, който твърди, че Борислава Йовчева живее там чартърен, само че той не я познавал. Бизнесменът споделя, че е купил къщата преди години за 3 млн. евро за инвестиция и постоянно я е отдавал чартърен през брокерска компания.

Няколко дни преди да излезе обявата в “Ел Периодико “ предприемачът Йордан Христов се ожени за Борислава Йовчева.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР