Испанските власти решиха да въведат времеви интервали за разходка и

...
Испанските власти решиха да въведат времеви интервали за разходка и
Коментари Харесай

Испанските власти въвеждат времеви интервали за разходки на гражданите от 2 май

Испанските управляващи взеха решение да вкарат времеви шпации за разходка и самостоятелно спортуване на жителите от 2 май, в границите на смекчаването на ограничаващите ограничения поради пандемията от ковид. Това разгласи министърът на опазването на здравето Салвадор Иля.

Досега излизането на открито за разходка или за спортуване беше неразрешено за възрастните. За децата до 14 години обаче от 26 април са в действие облекчения в ограниченията - те могат да се разхождат на открито по веднъж дневно, придружавани от един възрастен.

От 0 ч. на 2 май влизат в действие оповестените времеви шпации. Така от 6 до 10 ч. и от 20 до 23 ч. ще бъдат позволени спортуването и разходките за възрастни. От 10 до 12 ч. и от 19 до 20 ч. ще излизат хората над 70 години и тези, които по здравословни аргументи не могат да се разхождат независимо. От 12 до 19 ч. са позволени разходките с деца.

Министър Иля акцентира, че това решение е взето, с цел да бъдат избегнати скупчванията на хора, и напомни, че е належащо да бъде спазвана обществена отдалеченост по време на разходките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР