Испанските власти предложиха на 16-годишната шведска екоактивистка Грета Тунберг да

...
Испанските власти предложиха на 16-годишната шведска екоактивистка Грета Тунберг да
Коментари Харесай

Испания предложи превоз на Грета Тунберг от САЩ за конференцията на ООН в Мадрид

Испанските управляващи предложиха на 16-годишната шведска екоактивистка Грета Тунберг да се придвижи от Съединени американски щати до Мадрид, където на 2 декември стартира 25-ата интернационална конференция за климата - COP25, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на покана, отправена към Грета в Туитър от испанската министърка на екологичния преход Тереса Рибера Родригес.

" Скъпа Грета, би било отлично, в случай че пристигнеш в Мадрид. Ти измина дълъг път и оказа помощ на всички ни да станем по-загрижени, да отворим съзнанието си и да пристъпим към дейности. Ще се радваме да ти помогнем да прекосиш Атлантика. Бихме желали да се свържем с теб, с цел да създадем това допустимо ", написа Родригес.

В сряда чилийският президент Себастиян Пинера разгласи, че Чили се отхвърля от семейството на климатичната конференция на Организация на обединените нации заради всеобщите митинги в страната. Ден по-късно Испания предложи да провежда форума, а по-късно Организация на обединените нации удостовери, че конференцията ще се състои от 2 до 13 декември в испанската столица. Тогава Тунберг, която по екологични аргументи не желае да лети със аероплан, помоли свои последователи да й оказват помощ да прекоси Атлантика от Съединени американски щати до Мадрид.

Вчера Леонардо Ди Каприо разгласява в Инстаграм фотоси от среща с Грета, която американският артист дефинира като " Водач на нашето време ". На срещата двамата разискали уговорките си в битката с климатичните промени. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР