Испанските социалисти засилват позициите си с подкрепа на 30,9 на

...
Испанските социалисти засилват позициите си с подкрепа на 30,9 на
Коментари Харесай

Испанските социалисти засилват позициите си преди парламентарните избори

Испанските социалисти ускоряват позициите си с поддръжка на 30,9 на 100 от гласоподавателите месец преди парламентарните избори на 28 април, което е равностойно на сред 131 и 134 депутати в 350-членния парламент, само че не е задоволително за продобиване на болшинство. Това сочат резултатите от социологическо изследване, оповестено през днешния ден във в. "А Бе Се ", съобщи Ройтерс.

Коалицията от три десни партии - Народната, Сиудаданос и крайнодясната Вокс - има поддръжката на 46,5 на 100 от гласоподавателите. Това е равностойно на сред 157 и 166 места, само че също не е задоволително за безусловно болшинство от 176 депутатски мандата. Подкрепата за социалистите се усилва с 0,3 на 100 спрямо предходната анкета на 10 март, а всички останали партии бележат спад.

Премиерът социалист Педро Санчес може да събере болшинство, с цел да бъде избран отново, в случай че завоюва поддръжката на партии като лявата Подемос или на каталунските сепаратистки партии, които го поддържаха при гласоподаване на доверие в Народното събрание през юни, отбелязва Ройтерс. Според новата анкета сборът от депутатските места на тези партии може да доближи от 177 до 180 депутати.

Анкетата е осъществена сред 1 и 22 март със 7500 участници и има позволена неточност от 1,1 процентни пункта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР