Испанските съдебни власти дадоха на зетя на испанския крал Филип

...
Испанските съдебни власти дадоха на зетя на испанския крал Филип
Коментари Харесай

Зетят на испанския крал влиза в затвора, осъден за измами и неплащане на данъци

Испанските правосъдни управляващи дадоха на зетя на испанския крал Филип Шести 5-дневен период да се яви в пандиза за излежаване на присъдата си от 5 година и 10 месеца, наложена му за няколко закононарушения, измежду които измами и неплащане на налози, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Петдесетгодишният Иняки Урдангарин, който живее със брачната половинка си, принцеса Кристина - сестрата на краля, и четирите им деца в Швейцария, се яви през днешния ден в съда в Палма де Майорка (на Балеарските острови), с цел да получи уведомлението за решението на съда. Осъденият дойде с постоянен полет от Женева.

Миналата година провинциалният съд в Майорка реши, че Урдангарин е присвоил към 6 млн. евро, употребявайки привилегирования си статут в кралското семейство, с цел да получи публични поръчки, свързани със спортни събития. Самият той е някогашен деен състезател и играч по хандбал. Вчера испанският висш съд удостовери решението на по-долната правосъдна инстанция, само че оправда Урдангарин по обвиняването за подправяне на документи и понижи затворническата му присъда с 5 месеца.

Принцеса Кристина бе санкционирана по тази причина, че се е възползвала от незаконните действия на брачна половинка си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР