Испанските отбори Барселона и Атлетико Мадрид постигнаха победи в първите

...
Испанските отбори Барселона и Атлетико Мадрид постигнаха победи в първите
Коментари Харесай

Барселона победи Пари Сен Жермен в мач с пет гола

Испанските тимове Барселона и Атлетико Мадрид реализираха победи в първите срещи от четвъртфиналите на Шампионската лига надлежно против Пари Сен Жермен и Борусия Дортмунд. 

Барселона се наложи над ПСЖ на стадион „ Парк де Пренс “ в зрелищен мач с 3:2. 

Испанският гранд първи откри резултата в Париж. В 37-ама минута младият най-младият на терена Ламин Ямал центрира остро отдясно, вратарят на домакините Донарума съумя да избие топката пред връхлитащия Роберт Левандовски, само че тя попадна в Рафиня, който я вкара в опразнената врата сред двама бранители – 0:1. 

ПСЖ направи шеметно начало на второто полувреме. В 48-ама минута центриране на Килиан Мбапе бе избито неприятно от отбраната на каталунците, топката попадна в Усман Дембеле, който направи финт и с левия крайник заби топката под напречната греда на вратата на Тер Щеген. Това попадение даде крила на парижани. Само три минути по-късно Фабиан Руис даде изострен пас през отбраната за Витиня, който с диагонален удар стреля около вратаря на Барса за 2:1. 

ПСЖ не бе надалеч и от трети гол, като резервата Брадли Баркола стреля мощно отдясно, Тер Щеген мазета топката с ръце, като след това тя рикошира в напречната греда.

В 62-рата минута преди малко влезлият на терена Педри за Барселона даде прехвърлящ пас към Рафиня, който от въздуха с удар с външната част на обувката на левия си крайник вкара в долния десен ъгъл на вратата на Донарума. 

В 77-ата минута се стигна до нов поврат на терена. Илкай Гюндоган от гостите извърши корнер, а влезлият незабавно преди този момент като запаса Андреас Кристенсен вкара с глава за 2:3. 

В другия мач от вечерта Атлетико Мадрид взе дребен задатък, като се наложи над Борусия Дортмунд с 2:1. Тимът от испанската столица откри резултата още в четвъртата минута на мача, когато халфът Родриго де Пол се възползва от неточност на отбраната на гостите и от близко се разписа. 

Малко след половин час игра Антоан Гризман изведе Самуел Лино на комфортна позиция в наказателното поле и той с отсечен удар в десния ъгъл на вратата направи 2:0. 

Борусия обаче запази възможностите си за реванша идната седмица. В 81-вата минута резервата Себастиен Алер се възползва от недобро изчистване, обърна се незабавно и вкара в левия ъгъл на вратата на Ян Облак. 

В последните минути на мача Атлетико извади шанс, защото топката два пъти срещаше гредите, като вторият път бе след удар на Юлиан Брандт с глава в последните секунди. 

Реваншите в Барселона и Дортмунд са във вторник, 16 април, предава Българска телеграфна агенция. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР