Испанските колоси и се изправят тази вечер един срещу друг

...
Испанските колоси и се изправят тази вечер един срещу друг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Барса 0:1 Реал Мадрид, "кралете" повеждат!

Испанските колоси и се изправят довечера един против различен в първото Ел Класико за 2022 година. Двата отбора се срещат в полуфинален мач за Суперкупата на Испания в столицата на Саудитска Арабия Рияд, който ще стартира в 21.00 часа българско време.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Араухо, Дани Алвеш, Бускетс, Френки де Йонг, Гави, Дембеле, Феран Торес, Люк де Йонг

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Начо, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич, Асенсио, Винисиус, Бензема


ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В първите минути Барселона опита да държи повече топката и да упражнява напън към вратата на противника. Реал Мадрид обаче изглеждаше надалеч по-опасен от каталунците, изключително на контраатаки. В 20-ата минута Тибо Куртоа даде началото на бърза контраофанзива, минала през Винисиус и Карим Бензема, с цел да приключи с разочароващ удар на Марко Асенсио.
В 25-ата минута Реал Мадрид откри резултата. Серхио Бускетс овладя в средата на терена, само че се забави с изнасянето на топката, което разреши на Бензема да го нападна откъм гърба и да му отнеме топката. Френският нападател незабавно направи извеждащ пас за Винисиус Жуниор, който се измъкна самичък против Марк-Андре тер Щеген и се разписа - 0:1!
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Шави Ернандес извежда Барселона в първото си Ел Класико като управител, а дуелът е отличен късмет и за първи трофей. Победителят от срещата ще отиде на край за Суперкупата на Испания, където ще срещне Атлетико Мадрид или Атлетик Билбао. Реал Мадрид обаче се показва надалеч по-убедително през сезона и влиза като любимец в това Ел Класико.
Добрите вести за Шави са, че ще може да употребява завърналия се от конутзия Ансу Фати, както и новото попълнение Феран Торес. Барса обаче остава без контузените Мартин Брейтуейт, Ерик Гарсия, Сержи Роберто и Муса Ваге, както и Юсуф Демир, който има стомашно неразположение. Гарет Бейл и Мариано Диас отсъстват в отбора на Карло Анчелоти.
Барселона няма триумф в Ел Класико в последните пет мача, а също така Реал Мадрид е спечелил последните четири.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР