Испанските футболни клубове, спонсорирани от букмейкърски компании, са посъветвани да

...
Испанските футболни клубове, спонсорирани от букмейкърски компании, са посъветвани да
Коментари Харесай

Огромни финансови загуби очакват част от елитните испански клубове

Испанските футболни клубове, спонсорирани от букмейкърски компании, са посъветвани да прекратят контрактите си до края на сезона в очакване на приемането на нов закон в страната, засягащ рекламирането на хазартни действия, оповестява Ройтерс. От държавното управление са уведомили тимовете в особено писмо, че договорите с компании за залагания ще бъдат неразрешени, откакто новият кралски указ бъде утвърден от кабинета и вписан като закон.

Забраната ще се отнася за всички спортни клубове в страната, като гратисният интервал ще приключи с края на футболния сезон през май идната година. Седем от 20-е отбора от испанския футболен хайлайф, включително носителят на Лига Европа Севиля и шесткратният първенец Валенсия, са спонорирани от букмейкърски компании.

Приемането на новия закон ще бъде тежък удар на клубовете, които към този момент пострадаха съществено от фрапантно намалелите доходи поради пандемията от ковид. Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас съобщи, че е срещу закона, като посочи, че тимовете ще изгубят общо към 90 милиона евро. Той прикани гратисният интервал да бъде продължен на най-малко три години, с цел да имат клубовете повече време за реакция в сложната икономическа обстановка.
 Карлес Тускетс краткотрайно бе назначен за президент на Барселона
Карлес Тускетс краткотрайно бе назначен за президент на Барселона

Заменя подалия оставка Хосеп Бартомеу

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР