Испанските домакинства в осем столици трябва да отделят повече от

...
Испанските домакинства в осем столици трябва да отделят повече от
Коментари Харесай

Градовете в Южна Европа, в които над една трета от заплатата отива за наема

Испанските семейства в осем столици би трябвало да отделят повече от една трета от приходите си, с цел да си платят наема. Данните обаче са още по-лоши в градове като Милано, където фамилиите харчат 42,6% от приходите си за наема. Това сочат резултатите от изследване на Idealista, представено от eleconomista.es. Какво се случва в други градове в Южна Европа? Нарушена ли е и рекомендацията да не се отделя повече от една трета от прихода за заплащането на квартирата?

Проучването на портала за недвижими парцели по отношение на цената за наем през март 2021 година демонстрира, че осем от първите 10 позиции с най-големи заплащания се заемат от пет италиански града отпред с Милано, три португалски (Сетубал, 40,6%) и два испански: Санта Круз де Тенерифе (38,8%) и Алмерия (36,3%).

Италианският Милано и португалският Сетубал, единствените над 40%, са директно следвани от Виченца в област Венето (39,6%) и Ланусей в Сардиния (39,1%). Под 39% са Фаро (Португалия) и Санта Круз де Тенерифе с по 38,8%, а на седма позиция е португалската Евора (37,8%).

Осмото място в класацията е за Алмерия, където приходите на фамилията, нужни за наемане на жилище, са 37,3%. Следват го италианските Комо (37,2%) и Прато (36,5%), към момента над предложения най-много.

Сравнявайки данните с напъните, които семействата в главните градове на Испания, Италия и Португалия би трябвало да положат, с цел да платят наема, Милано също е преди всичко с 42,6%. Следват го Мадрид с 36,3% и Лисабон (35,8%). Под прага на целесъобразната една трета от приходите да отива за наема е Барселона (32,7%), следвана от португалския Порто (30,8%) и италианската столица Рим (30,2%). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР