Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря - ако

...
Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря - ако
Коментари Харесай

Късната вечеря ни подлага на по-голям риск от рак на гърдата или простатата

Испански учени предизвестиха за заплахите от късната вечеря - в случай че се хранят в интервал по-малък от два часа преди заспиване, хората са изложени на по-голям риск от рак на гърдата и простатата, оповестява уеб сайтът Лайф.
Екип от Глобалния институт за здравето в Барселона изследвал 1205 дами с рак на млечната жлеза и 621 мъже с рак на простатата. В тестванията взела присъединяване и контролна група доброволци, без онкологични болести. Те попълнили формуляри за своя режим на сън и хранене.
Специалистите открили, че на минимален риск от развиване на рак на млечната жлеза са имали дамите, които са вечеряли най-малко два часа преди заспиване. Туморите най-рядко били откривани при хората с стоманен режим на хранене и сън, като интервалът сред двата процеса бил задоволително далечен във времето.
Учените постоянно изясняват възникването на рака на гърдата и простатата с интензивността на хормоните, чиито съмнения зависят от денонощните ритми на организма. А късното хранене една от аргументите, нарушаваща циркадните ритми и водеща до рак.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР