Испански учени откриха, че проби от замръзнала сперма са „годни

...
Испански учени откриха, че проби от замръзнала сперма са „годни
Коментари Харесай

Учени със сензационно откритие за размножаването в космоса

Испански учени откриха, че проби от замръзнала сперма са „ годни за приложимост “, откакто са минали през симулация на галактически полети. Това отваря нови благоприятни условия пред човечеството, в това число и за основаването на галактическа банка за сперма, написа Си Ен Ен.

В дребното авансово изследване, показано в Европейското общество за човешка репродукция и Ембриология във Виена, проби от човешка сперма са били изложени на микрогравитация. При нея, за разлика от нулевата гравитация, резултатът на земното притегляне се усеща, само че по-ограничено, а предметите като че ли нямат тегло.

Изследователите разкрили, че съвсем няма разлика при замразените проби на земята и тези, изложени на микрогравитация. Учените избрали замразения вид поради радиацията, която може да навреди на елементарните проби.

Екипът възнамерява да изследва по-големи проби, изложени за по-дълъг интервал на микрогравитация, както и да употребяват „ свежи “ проби.

„ Броят на галактическите задачи нараства в идващите години и времетраенето им става по-дълго. Важно е да изучим резултатите от дългото престояване на индивида в космоса, с цел да можем да се оправим с тях. Не безразсъдно да стартираме да мислим за опцията за репродукция отвън Земята “, споделя доктор Монсерат Боада от Барселона.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР