Испански учени направиха експеримент с доброволци, като ги накараха да

...
Испански учени направиха експеримент с доброволци, като ги накараха да
Коментари Харесай

Учени предложиха на доброволци да се превъплътят в Алберт Айнщайн

Испански учени направиха опит с доброволци, като ги накараха да се почувстват като Алберт Айнщайн благодарение на виртуална действителност и откриха, че това "отключва умствени запаси, до които нормално нямат достъп ", заяви Прес асосиейшън.

Участниците - единствено мъже, са попълнили въпросници, с цел да бъдат оценени качествата им да вземат решение задания, да възнамеряват, каква е самооценката им и дали имат предубеждения към другите хора. След като се почувствали като Айнщайн във виртуалната действителност всички, изключително тези с ниска сомооценка, се показали по-добре на когнитивните проби спрямо хората, които се превъплътили в елементарни смъртни.

"Виртуалната действителност може да сътвори заблуда за непознато тяло, което да размени вашето. Това се назовава виртуално преобразяване - изясни доктор Мел Слейтър от университета на Барселона. - Като се потопят във виртуална среда, участниците могат да видят това ново тяло, отразено в огледало. То напълно тъкмо възпроизвежда придвижванията им и основава мощна заблуда, че виртуалното тяло е тяхно ".

Учените са уверени, че виртуалното приемане на тялото на доста образован човек е предиздвикало участниците да мислят за себе си друго и това е отключило част от мозъка, която другояче остава недостъпна. Резултатите са насърчаващи и по този метод е допустимо да бъде помогнато на хора с доста ниско самочувствие, въпреки и да не е известно дали резултатът е дълготраен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР