Испански спасители, които работят без почивка в опит да намерят

...
Испански спасители, които работят без почивка в опит да намерят
Коментари Харесай

Откриха ДНК материал на изчезналото момченце в 100-метрова шахта в Испания

Испански спасители, които работят без отмора в опит да намерят 2-годишно момченце, изчезнало преди три дни, оповестиха през днешния ден, че са разкрили ДНК материал на детето в дълбокия 100 метра сондажен отвор, съобщи Асошиейтед прес.

Родителите на дребния Хулен Росело, които преди две години изгубили различен дребен наследник, споделиха, че са сигурни, че той е паднал в шахтата.

Момченцето се отдалечило от тях, до момента в който подготвяли обяда по време на неделен пикник край Тоталан, градче североизточно от Малага.

Възрастен човек не може да се спусне в отвора, който е с диаметър по-малко от 25 см.

Спасителните екипи споделиха, че проби от косата на Хулен са открити в почвата навътре в сондажната шахта. Това допуска, че момченцето може да е блокирано дълбоко, по-далеч от обсега на изкопната техника и наблюдателните уреди.

Представителката на испанското държавно управление в провинция Малага Мария Гамес сподели, че пробите от косата на момчето са дали на спасителите " научни данни, че дребният е там ".

Гамес заяви, че служащите не престават да изравняват терена край шахтата, което да разреши на тежки машини за продупчване да прокопаят непряк тунел към нейното дъно.

Спасителите не съумяха да се спуснат на по-голяма дълбочина от от 73 метра, където се натъкнаха на твърда почва и скали. Те се надяват да могат да доближат дъното на кладенеца през непряк тунел " до 24 или 48 часа ".

Хосе Росело, бащата на детето, сподели, че двамата със брачната половинка му са " съкрушени " от дългото очакване и им се коства, че са минали месеци. Той обаче съобщи, че има вяра, че ще се появи ангел избавител и синът му ще излезе жив, съобщи Франс прес.

Властите не са в положение да кажат дали детето още е живо. Още има вяра, само че тя понижава с всяка минута, съобщи кметът на Тоталан.

Девет държавни и частни компании вземат участие в издирването, което държи цяла Испания в напрежение. Сред тях е и шведска компания за геолокация, която през 2010 година взе участие в спасяването на 33 чилийски миньори, изведени след 69 дни подземен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР