Испански съд оправда 36-те играчи, заподозрени в корупционния скандал, свързан

...
Испански съд оправда 36-те играчи, заподозрени в корупционния скандал, свързан
Коментари Харесай

Оправдаха заподозрените в корупция покрай Леванте – Сарагоса

Испански съд оправда 36-те играчи, обвинени в корупционния скандал, обвързван с дуела сред Леванте и Сарагоса от сезон 2010/11, който бе разследван по съмнение в черно тото, откакто последният завоюва, с цел да остане в Ла Лига.

Двама някогашни публични лица бяха упрекнати в машинация. Испанският клуб бе упрекнат в това, че е платил на играчите на Леванте 965 000 евро, с цел да загуби от Сарагоса и отборът да се избави от изпадане. Полузащитникът на ПСЖ Андер Ерера, някогашният треньор на Леганес Хавиер Агире и някогашният капитан на Атлетико Мадрид Габи Фернандес бяха измежду тези, изправени пред съда.

Всички 41 упрекнати бяха оневинени, като съдът във Валенсия показа в свое изказване, че няма задоволително доказателства. Съдията упрекна някогашния президент на Сарагоса Агапито Иглесиас и някогашния финансов шеф Хавиер Поркера в машинация, осъждайки ги на една година и три месеца затвор.

Въпреки това, се чака те да не излежават присъдата си зад решетките заради испанските закони, съгласно които присъда до две години не се излежава в затвор. Двамата някогашни публични лица от Сарагоса бяха приети за отговорни в потреблението 1.73 млн. евро от сметките на клуба, с цел да платят бонусите на играчите след оставането в елита.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР