Испански съд оневини певците Шакира и Карлос Вивес по обвинение

...
Испански съд оневини певците Шакира и Карлос Вивес по обвинение
Коментари Харесай

Оправдаха Шакира по обвинение за плагиатство

Испански съд оневини артистите Шакира и Карлос Вивес по обвиняване за плагиатство, като не даде ход на желае, подаден от кубински артист и продуцент, оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Ливан Рафаел Кастеляно твърди, че Шакира и Вивес са заимствали претекстове от песента му „ Yo te quiero tanto” (Толкова те обичам) от 1999 година за шлагера си „ La Bicicleta”. „ La Bicicleta” завоюва две от трите огромни награди „ Грами” за латино музика през 2016 година, в това число ария и запис на годината.

Основните прилики сред песните са в текста на припева – „ бленувам толкоз за теб, толкоз те обичам” в „ La Bicicleta”, при „ обичам те, толкоз те обичам” на Ливан. Заключението на съдията е, че това не е задоволително. „ Става дума за публикуван израз, употребен във всевъзможни песни и текстове”. Що се отнася до мелодията, съдът не вижда обща точка в темпото и хармониите.

На 27 март Шакира увери в съда, че в никакъв случай не е чувала песента на Ливан.

Решението на комерсиалния съд в Мадрид може да бъде обжалвано.

През 2014 година нюйоркски съд заключи, че шлагерът „ Loca” на Шакира е нелегално копие на ария на доминикански композитор от 1998 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР