Испански събирач на дългове, работещ към фирма El Cobrador del

...
Испански събирач на дългове, работещ към фирма El Cobrador del
Коментари Харесай

Колекторските фирми не са имунизирани към рецесия

Испански събирач на задължения, работещ към компания El Cobrador del Frac

© Andrea Comas Още по тематиката
Банкери: Секторът е в най-хубавото си положение от 10 години

Догодина лихвите ще са без смяна, а кредитирането ще пораства, стана ясно по време на годишната конференция " Банките и бизнесът ", проведена от " Капитал "
21 ное 2017
Водещите немски банки търсят метод да се освободят от неприятните корабни заеми

Необслужваните заеми са рисково доста макар лекото раздвижване в промишлеността
21 ное 2017
Проф. Ийън Рамзи: Личният банкрут оказва помощ на хората да се върнат в стопанската система

Ако няма доверие в институциите, няма да сработи, споделя преподавателят по право от университета в Кент пред " Капитал "
10 ное 2017
Уникредит Булбанк продаде нов пакет неприятни заеми

Купувач на портфейла от 84 млн. евро и този път е " Агенция за събиране на вземания "
7 ное 2017 Влошаването на общата кредитоспособност на длъжниците би затруднило реализирането на облаги от към този момент добитите от фирмите за събиране на задължения вземания. Въпреки че необслужваните европейски заеми на обща стойност над 1 трлн. евро сътвориха златна среда за развиването на бизнеса на колекторските компании, възходящите подозрения за задвижено от потребителите закъснение на стопанската система е оставило доста въпросителни в бранша, демонстрира профилиран отчет на Financial Times.

Показателно в това отношение са претърпените от колекторските компании борсови неуспехи, откакто предходната седмица Cabot, един от водещите събирачи на задължения във Англия, беше заставен краткотрайно да прекрати предлагането на акции, като упрекна враждебните пазарни условия. Наред с това анализаторите показаха като доказателство за влошаващите се бизнес условия при колекторите внезапния спад в цената на акциите на Arrow Global, главния съперник на Cabot на Острова, по отношение на който се очакваше да бъде оценена компанията.

" Първичното обществено показване на Cabot несъмнено сложи на напред във времето полемиката по какъв начин би трябвало да се правят оценка сходни компании ", изяснява Ермин Керик, анализатор към основаната с Стокхолм Nordea Bank.

Антицикличната догадка

Процъфтяването на колекторския бизнес стартира още със международната икономическа рецесия, когато огромни количества дълг бяха насъбрани в стопанската система. В резултат на това доста банки демонстрираха податливост към прехвърлянето на част от нередовно обслужваните си заеми към колекторски компании на доста ниски цени. От своя страна събирачите на задължения извличаха каквото могат от неприятните заеми, което след това се оказа доста рентабилен бизнес, дотолкоз, че голям брой компании, измежду които и Arrow Global, съумяха в рамите на последната година да удвоят пазарната си капитализация макар сегашната неустановеност.

Все повече колекторски компании направиха първоначални обществени предлагания в опит да си обезпечат външно финансиране, като някои даже се промотираха пред вложителите като спешно устойчиви. На доктрина евентуално закъснение на стопанската система фактически би нараснало броя на просрочванията на заемите и би влошило кредитната атмосфера, което надлежно би довело до придобиването на повече неприятни вземания от колекторските компании и надлежно би подтикнало облагите им.

За тяхно отчаяние обаче практиката рядко следва теорията и песимистично настроените анализатори отдават досегашния напредък на колекторските компании на едно идеално съответствие сред просрочените заеми и приходите на семействата и надлежно облагите на компаниите. Потенциално утежняване на икономическата обстановка, дължащо се на закъснение на потреблението на семействата, изясняват " мечките " на борсата, фактически би нараснало броя на просрочените заеми, на които колекторските компании разчитат.

Едновременно с това обаче утежняването на общата кредитоспособност на длъжниците би затруднило реализирането на облаги от към този момент добитите от събирачите на задължения вземания, което на собствен ред ще ограничи средствата за пазаруването на нови заеми. Антицикличността, посредством която колекторските компании изясняват своята устойчивост към низходящата страна на икономическия цикъл, в действителност циклично последователно ще изяде облагите им, демонстрира изследване на основания в Лондон Bybrook Capital. Според една от презентациите на хедж фонда от октомври колекторски компании като Arrow и европейския водач Intrum Justitia нямат действителна пазарна стойност, тъй като действителните парични потоци, които генерират, не са " самоподдържащи се ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР