Испански прокурори внесоха иск срещу мениджъра на Манчестър юнайтед Жозе

...
Испански прокурори внесоха иск срещу мениджъра на Манчестър юнайтед Жозе
Коментари Харесай

Жозе Моуриньо е обвинен в данъчни измами за 3.3 млн. евро

Испански прокурори внесоха иск против мениджъра на " Манчестър юнайтед " Жозе Моуриньо за два случая на данъчни измами от времето, до момента в който беше треньор на " Реал " (Мадрид).

Според обвиняването португалецът дължи на испанските данъчни управляващи 3.3 млн. евро. Искът е импортиран в градския съд в Мадрид.

Моуриньо беше отпред на " Реал " в продължение на три сезона до лятото на 2013 година, когато се завърна в " Челси ". През 2016 година той подписа с " Манчестър юнайтед ".

Прокурорите обявиха, че той не е заявил доходи от имиджовите си права за 2011 и 2012 година " за приемане на противозаконни облаги ".

Припомня се още, че Моуриньо имаше проблеми с данъчните през 2014 година Искане от прокуратурата тогава приключи със глоба от 1.15 млн. евро. По-късно обаче данъчните органи откриха, че част от информацията, показана в това съглашение, е неточна.

Исковете против Моурньо са част от дългия лист със случаи на обвинявания в данъчни измами, включващи футболни звезди в Испания. До момента проблеми с органите имаха Лионел Меси, Неймар и Кристиано Роналдо.

В същото време стана ясно, че Роналдо ще се изправи пред съда на 31 юли. Той е свикан от магистратите в Мадрид по обвиняване, че е укрил 15 млн. евро в интервала 2011 - 2014 година

От " Реал " отхвърлят коментар на обвиняванията против Моуриньо и чуването на Роналдо. Реакция няма и от футболната организация Gestifute, която съставлява двамата португалци.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР