Испански министър подаде оставка заради нередовна магистратураМинистърът на здравеопазването на

...
Испански министър подаде оставка заради нередовна магистратураМинистърът на здравеопазването на
Коментари Харесай

Испански министър подаде оставка заради нередовна магистратура

Испански министър подаде оставка поради нередовна магистратура
Министърът на опазването на здравето на Кралство Испания Кармен Монтон във вторник подаде оставка, откакто не съумя да даде безапелационни пояснения по какъв начин е получила дипломата си за магистър, оповестяват испанските медии.

Медийно следствие разкри, че Монтон е получила тапия от университета "Крал Хуан Карлос" в нарушаване на редица процедури, без да посещава лекции и извършения. В понеделник, по време на изключителна конференция, министърът опроверга всички обвинявания, само че не можа да си спомни в кой кампус на висшето учебно заведение е посещавала лекции. За малко тя сподели и заглавната страница на магистърската си теза, само че отхвърли да даде целия текст на публицистите.

„ Съобщих на премиера, че депозирам оставка “, съобщи Монтон единствено ден по-късно, без да влиза в детайлности.

Социалистът Педро Санчес пристигна на власт с заричане за нов жанр в политиката. За разлика от предходния кабинет на консерватора Мариано Рахой, този път в министерския доминират дамите. Самата Монтон преди години доби популярност с битката си за еднополови бракове.

Твърде скоро обаче се оказа, че новата власт не се разграничава радикално от предходната. Само седем дни след встъпване в служба на новото социалистическо държавно управление на 7 юни 2018 година, оставка поради предходни данъчни измами подаде министърът на спорта Максим Уерта.

Оставката на Монтон във вторник потвърди, че испанският „ магистър гейт “ към момента продължава и измежду лицата на новото държавно управление също има такива с подправени или най-малкото нередовни дипломи.

В началото на годината медиите разкриха, че редица политици от разнообразни политически сили, са получили по неточен метод дипломи за магистър или са излъгали в автобиографиите си. В други случаи, като да вземем за пример при премиера на региона Мадрид Кристина Сифуентес, се оказа, че става въпрос за подправени документи.

През април политологът Пабло Симон съобщи пред вестник „ Ел Паис “, че цялата политическа класа в Испания страда от „ дипломания “, т.е. блян за трупане на кухи дипломи и документи. Според него политиците получават дипломите си по „ извънредно непрогледен метод “. Още повече редица министри и политически водачи към този момент са се сдобили с докторски степени, само че не са създали дисертациите си обществено притежание. /БГНЕС и АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР