Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години,

...
Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години,
Коментари Харесай

Сърцето на жена спря за 6 часа, лекари я съживиха

Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години, откакто сърцето ѝ спряло за цели 6 часа, заяви в. “Дейли мейл ”.

Болницата Вал д`Еброн в Барселона разкри, че Одри Шоман попаднала в снежна стихия в Пиренеите на 3 ноември, изпаднала е в тежка хипотермия, довела до прекъсване на сърдечната и дихателна активност. Шест часа по-късно, откакто е избавена с хеликоптер, тя е съживена в болничното заведение.

Одри била докарана в болничното заведение с телесна температура от 18 градуса, а белите дробове, сърцето и бъбреците не функционирали. Това внезапно охлаждане обаче я избавило, тъй като органите ѝ се запазили.

Когато телесната температура на дамата се покачила до 30 градуса, лекарите употребявали електрошок, с цел да се опитат да възстановят сърдечната ѝ активност. Близо 6 часа, откакто британката е докарана в болничното заведение, на монитора се появил пулс.

“Това е извънреден случай в международен мащаб. Одри няма никакви неврологични увреждания ”, съобщи пред публицистите доктор Едуард Аргудо. Това е най-дългото прекъсване на сърцето, записано досега в Испания.

Жената, която живее в Барселона и работи като преподавател по британски език, още не е възстановила чувствителността на ръцете си. Тя обаче чака да се върне на работа до дни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР