Испански фирма прави достъпна технологията за всичкиТехнологията за 3D печат

...
Испански фирма прави достъпна технологията за всичкиТехнологията за 3D печат
Коментари Харесай

Печатат апарати за обдишване на 3D принтер

Испански компания прави налична технологията за всички

Технологията за 3D щемпел оказва помощ в битката против ковид
(снимка: CC0 Public Domain)

Рязкото увеличение на пациентите с ковид в редица страни докара до дефицит на инсталация за механична вентилация на белите дробове, която е наложителна при тежките случаи. Много компании бързо пристъпиха към произвеждане на такова съоръжение, а в Испания даже отпечатаха уред на 3D принтер.

Устройството, основано безусловно за седмица от изследователската организация Leitat Technological Center в Барселона, е съвсем готово за всеобщо произвеждане. Цената на един подобен уред е единствено 500 евро, заяви BBC. Разработчиците се надяват в границите на две седмици да преминат всички нужни проби, с цел да получат утвърждение за произвеждане.
още по тематиката
Маги Галиндо от дизайнерския екип отбелязва, че всеки, който има достъп до 3D принтер, може да отпечата апарата. Файловете ще бъдат оповестени гратис. Няколко испански компании, които се причислиха към самодейността, обявиха подготвеност да създават до 100 механични вентилатора дневно.

По време на пандемията Covid-19 доста компании се заеха да основат устройства за механична вентилация – измежду тях личат имената на GM, Ford и Tesla. Британската Dyson, профилирана в стандартни прахосмукачки и вентилатори, също е създала медицински уред и е подготвена да достави 15 000 такива устройства на разнообразни медицински институции.

Не единствено в Испания 3D печатът се употребява в битката против Covid-19. Собственик на компания за 3D щемпел в Италия подкрепя локална болница, като отпечата на своето съоръжение партида клапани за устройства за механична вентилация. А в щата Ню Йорк бизнесмени помогнаха за печатане на над 300 маски с козирки за локален център за разбор.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР