Испански фермери блокираха движението по някои от главните магистрали на

...
Испански фермери блокираха движението по някои от главните магистрали на
Коментари Харесай

Испанските фермери блокираха магистрали

Испански фермери блокираха придвижването по някои от основните автомагистрали на страната във вторник, присъединявайки се към сътрудниците си в други европейски страни, протестиращи против високите разноски, бюрокрацията и конкуренцията от страни отвън Европейски Съюз, предава Ройтерс.

" С разнообразни нюанси, в целия Европейски съюз имаме едни и същи проблеми ", сподели Донасиано Духо, вицепрезидент на ASAJA, една от най-големите асоциации на фермерите в Испания, пред националната телевизия TVE.

ASAJA и други асоциации приканиха за митинги от четвъртък, само че доста фермери излязоха на пътищата с тракторите си още във вторник , затруднявайки трафика в цялата страна от Севиля и Гранада на юг до Жирона покрай френската граница, оповестиха пътните управляващи.

" На селото му писна ", сподели Духо.

В Жирона можеха да се видят трактори да се събират преди деня на митингите, носейки плакати с надпис " Без фермери няма храна ".

Подобно на сътрудниците си от Франция, Белгия, Италия и Португалия, испанските фермери се оплакват от възходящата тежест на европейската администрация, ниските цени на продукцията и растящите разноски.

Те споделят, че взискателните правила, наложени на фермерите от Европейски Съюз за запазване на околната среда, ги вършат по-малко конкурентоспособни от сътрудниците им в други райони, като Латинска Америка или европейските страни отвън Европейски Съюз.
 Европейска комисия с амбициозни зелени проекти на фона на фермерските митинги
Европейска комисия с амбициозни зелени проекти на фона на фермерските митинги

Програмата на Европа за климата навлиза в сложна политическа фаза, защото стартира да визира чувствителни сектори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР