Испанската центристка партия Сиудаданос (Граждани) няма да подкрепи предложение за

...
Испанската центристка партия Сиудаданос (Граждани) няма да подкрепи предложение за
Коментари Харесай

От Сиудаданос обявиха, че няма да подкрепят вота на недоверие срещу испанския кабинет

Испанската центристка партия " Сиудаданос " ( " Граждани " ) няма да поддържа предложение за избор на съмнение против държавното управление на премиера Мариано Рахой , което ще бъде гласувано в петък.

Това заяви водачът на партията Алберт Ривера в изявление за радио COPE, представен от " Ройтерс ".

 Рахой изключи предварителни избори в Испания
Рахой изключи предварителни избори в Испания

Социалистите внесоха избор на съмнение

Според информационната организация след изразената от Ривера позиция е малко евентуално парламентарният избор да докара до рухване на държавното управление.

Но Ривера акцентира, че партията му е открита да се излезе с второ предложение за избор на съмнение с самостоятелен претендент и образуване на предварителни избори.

Правителството на Испания е разтърсено, откакто през предходната седмица съд осъди дузина хора на затвор за корупция, които са свързани с ръководещата консервативна Народна партия.

 Криза в Испания – избор на съмнение след осъждането на ръководещите в корупция
Криза в Испания – избор на съмнение след осъждането на ръководещите в корупция

Правителството на Испания е прието за отговорно в корупция

В Народното събрание Рахой разгласи, че има намерение да изкара четиригодишния си мандат. Но се чака опозиционните партии да продължат да се пробват да го смъкват от власт, в случай че гласуването в петък не докара до резултат.

Според анализатори резултатите от предварителни избори до края на годината биха довели до центристко, добре настроено към пазарите и проевропейско държавно управление на Испания.

Предложението за избор на съмнение е импортирано от водача на социалистите Педро Санчес.

Но без " Сиудаданос " Санчес би трябвало да получи поддръжката на дребни районни партии, в това число и на каталунски сили, търсещи самостоятелност от Испания. Лявата партия " Подемос " разгласи, че ще поддържа Санчес.

Ривера назова тези евентуални сътрудници " сепаратисти и популисти ".

" Силно законно държавно управление след избори ще даде доста по-голяма непоклатимост на Испания, в сравнение с " държавно управление Франкенщайн " с парламентарно малцинство ", уверен е той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР