Испанската столица Мадрид беше избрана да бъде домакин на първите

...
Испанската столица Мадрид беше избрана да бъде домакин на първите
Коментари Харесай

Мадрид ще е домакин на първите два финала в новия формат на “Купа Дейвис”

Испанската столица Мадрид беше определена да бъде хазаин на първите два финала на реорганизирания шампионат по тенис за “Купа Дейвис”, които ще се състоят през 2019-а и през 2020-а година. Това оповестиха уредниците.

Преформатираните финали ще се състоят в границите на една седмица и с присъединяване на 18 тима. През ноември 2019-а година мачовете ще се състоят на “Ла Каха Магика”, където обичайно се организира шампионатът “Мадрид Оупън”. През 2020-а година “Купа Дейвис” ще се състои или още веднъж на същия тенис-център, или на WiZink Center.

" Ние сме щастливи да доведем финалите за “Купа Дейвис” през 2019-а година в Мадрид, се споделя в изказване на президента на Международната федерация по тенис (ИТФ) Дейвид Хагърти. - Градът е едно от най-подходящите места да се гледа тенис от високо качество. Очакваме с неспокойствие момента, в който ще работим с града, с цел да издигнем още престижа на шампионата ".

Новият формат планува мачове в групите в първите четири дни, като 18-те тима ще бъдат разпределени в шест потока по три състава. Победителите и двата най-хубави втори отбора се класират на четвъртфиналите, след което следва етапа на елиминациите до финала. Всеки мач ще се играе в два сингъла и един мач на двойки, а самите мачове в три сета.

Отборът, който приключи на 16-о място, ще играе плейоф за опазване на позицията си в Световната група, до момента в който 17-ият и 18-ият тимове изпадат в съответните си Зонови групи.

Ден по-рано от ITF оповестиха, че Англия и Аржентина получават уйлд-кард за присъединяване на финалите през 2019-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР