Испанската социалистическа работническа партия на досегашния премиер Педро Санчес и

...
Испанската социалистическа работническа партия на досегашния премиер Педро Санчес и
Коментари Харесай

Испанските социалисти и крайнолевите си стиснаха ръцете за „прогресивна“ коалиция

Испанската социалистическа работническа партия на досегашния министър председател Педро Санчес и радикалната левица Подемос отпред с Пабло Иглесиас подписаха през днешния ден кардинално съглашение за сформиране на съдружно държавно управление. Това оповестиха водачите на двете партии, представени от международните организации.

Санчес и Иглесиас споделиха, че имат желание да сформират прогресивно съдружно държавно управление.

Съгласно съглашението Санчес ще бъде министър председател, а Иглесиас негов заместител в бъдещото държавно управление, добавя АП.

Социалистите и радикалната левица завоюваха на изборите в неделя надлежно 120 и 35 места в 350-членния парламент. Те ще се нуждаят от поддръжката на още съдружници, с цел да си обезпечат безусловно болшинство, отбелязва Ройтерс. Санчес и Иглесиас обявиха, че ще стартират диалози, с цел да получат тази по-голяма поддръжка.-->
 
 Педро Санчес и Пабло Иглесиас БГНЕС

След изборите през април Санчес и Иглесиас не можаха да договорят съглашение за ръководеща коалиция и това беше една от главните аргументи за привикване на нови избори в Испания. Тогава двамата водачи акцентираха взаимното съмнение като причина за това, че не е било реализирано съглашение.

Днес Санчес и Иглесиас сподели ведро и положително въодушевление при подписването на съглашението, а по-късно и се прегърнаха. Иглесиас беше с дънки и с риза без вратовръзка на церемонията, което беше в контрастност с тъмносиния костюм и вратовръзката на Санчес.
 
 Педро Санчес и Пабло Иглесиас БГНЕС

Санчес съобщи, че страната му се нуждае от устойчиво държавно управление, а не от краткотрайно. Той сподели, че с поразумението цели страната да има държавно управление, което да изкара четиригодишен мандат. Иглесиас пък сподели, че ще работи по пътя на договарянията за разрешаването на испанската териториална рецесия и за обществена правдивост, която той назова " най-хубавата ваксина против крайната десница ".
 
BREAKING: Spain’s caretaker PM Pedro Sánchez and Unidas Podemos leader Pablo Iglesias have reached a preliminary agreement to form a coalition government after the inconclusive general election in Spain
— El País in English (@elpaisinenglish)

Същевременно партията Сиудаданос разгласи, че няма да поддържа съдружно държавно управление сред социалистите и радикалната левица и предложи сформиране на огромна коалиция сред социалистите, Народната партия и Сиудаданос, съобщи Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР