Испанската прокуратура ще разследва президента на местната футболна асоциация Луис

...
Испанската прокуратура ще разследва президента на местната футболна асоциация Луис
Коментари Харесай

Прокуратурата подгони и президента на испанския футбол

Испанската прокуратура ще проверява президента на локалната футболна асоциация Луис Рубиалес за вероятно надвишаване на пълномощията му. Името му е излязло в документи около работата по интервенция “Оикос”, поради която в края на май бяха задържани 11 души по обвиняване в споразумяване на мачове в локалното състезание, незаконни залози и пране на пари.

Засега няма доказателства, че Рубиалес е бил част от схемата, поради която с белезници се оказаха някои някогашни и сегашни футболисти, президенти и други ръководители. Днес арбитър Анхел де Педро даде досие от към 1000 думи, в което попада и името на шефа на Испанската футболна асоциация.

Сред задържаните бяха основният акционер на Уеска Хосе Антонио Мартин Петон и някогашният президент на клуба Агустин Ласаоса. Въз основа на събраните доказателства излиза наяве за подписано съглашение, съгласно което Петон щял да напише книга за историята на футболната федерация, а в символ на благодарност централата - с благоволението на Рубиалес - щяла да отпусна средства за промяна на тревната настилка на терена на Уеска. Оказва се обаче, че президентът на Испанската футболна федерация не е имал пълномощията еднолично да дава обещание това, защото съгласно наредбата такова нещо би трябвало да се гласоподава от Изпълкома на централата. И въпреки всичко Уеска по този начин и не получил пари за терена, тъй като Рубиалес се оправдал с липса на средства.

The Operation Oikos plot continues to thicken

MARCA have been afforded access to a summary of the case so far

And Luis Rubiales' name has appeared in a separate part of the investigation

https://t.co/WQuNgQ9fbN pic.twitter.com/kvwLMJg2Bt
— MARCA in English (@MARCAinENGLISH) June 15, 2019
В Испания обаче са обезпокоени, че босът на федерацията е в толкоз близки взаимоотношения с въпросните функционери, които са на мушката на прокуратурата. Именно от съмнителни
залози на мач на Уеска - против Химнастик през май 2018 година,тръгва следствието на прокуратурата.

Отделно има събрани доказателства, че седем футболисти от дуела Валядолид - Валенсия от миналия шампионат в Ла Лига са били подкупени, с цел да се получи нужния резултат - гостите да водят и на полувремето, и да завоюват в края.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР