Испанската прокуратура продължава знаковите си акции сред футболния свят. Докато

...
Испанската прокуратура продължава знаковите си акции сред футболния свят. Докато
Коментари Харесай

Погнаха и Жозе Моуриньо за укриване на данъци в Испания

Испанската прокуратура продължава знаковите си акции измежду футболния свят. Докато сагата с Кристиано Роналдо занапред ще търпи развиване, в този момент под ударите на локалното законодателство може да попадне и мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, оповестява Gong.bg.
 
Португалският треньор беше упрекнат, че е укрил 3,3 милиона евро от испанската хазна.

Погнаха Роналдо за укриване на милиони евро налози в Испания

Според вестник „ Ел Паис ”, представен по-късно от „ Ройтерс ” и „ Скай Спортс ”, точният размер на сумата е 3 304 670 евро. Става дума за интервала, в който Специалния беше отпред на Реал Мадрид (юли 2010 – юни 2013). Провиненията се отнасят за 2011 година (1 611 537 евро) и 2012 година (1 693 133 евро).

След 2013 година 54-годишният Моуриньо се зае да води Челси, където изкара сезон и половина.
 
 Треньорът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който в интервала 2010-2013 година ръководеше испанския Реал Мадрид БГНЕС, списък
Върховният съд на Испания удостовери присъдата на Меси

Интересно е да се означи, че Моуриньо – тъкмо както Кристиано Роналдо – е клиент на футболния сътрудник Жорже Мендеш. Това не е първият път, когато представлявани от Мендеш играчи биват упрекнати в укриване на налози. Подобни случаи имаше с Радамел Фалкао, Фабио Коентрао и Анхел ди Мария. Разследванията за първите двама към момента текат, до момента в който Ди Мария реализира извънсъдебно съглашение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР