Испанската принцеса Мария Тереза де Бурбон-Пармска е първият член на

...
Испанската принцеса Мария Тереза де Бурбон-Пармска е първият член на
Коментари Харесай

Испанска принцеса почина в Париж от коронавирус

Испанската принцеса Мария Тереза де Бурбон-Пармска е първият член на кралско семейство, умрял от COVID-19.
" Този следобяд сестра ни Мария Тереза де Бурбон-Пармска, жертва на ковид COVID-19, умря в Париж на 86 години ", заяви по-малкият й брат, принц Сиктус Хенри от Бурбон-Парма във Facebook, представен от " Фокус ".
Испанската принцеса Мария Тереза де Бурбон-Пармска, на 86 година, е умряла в Париж в четвъртък, откакто се заразила с ковид, заяви нейният брат през днешния ден.
Член на Карлисткия клон на династията Бурбони, тя стана първата кралска жертва на пандемията, обхващаща Европа от седмици.
По-рано тази седмица 71-годишният принц Чарлз даде позитивна проба за ковид в Обединеното кралство.
Испанското кралско семейство също е тествано, само че всичките им резултати са негативни.
Известна като Червената принцеса поради относително левите си възгледи, Бурбон-Пармска работи като професор по социология в Сорбоната в Париж и рядко употребява кралската си купа.
„ През целия си живот тя заемаше дипломатическо отношение, което беше надалеч от това на династията, по някакъв метод тя беше прогресивна, разграничавайки се от традиционалистичните правила на по-малкия си брат Сикстус “, написа испанският ежедневник „ Ла Вангуардия “.
Няколко медии погрешно настояват, че тя е братовчедка на испанския крал Фелипе VI. Вместо това нейният жанр се наблюдава до клон на кралското семейство, което оспорва наследяването на Изабела II на испанския трон през 19 век и провокира поредност от цивилен войни в страната.
Баща й Хавиер де Бурбон-Пармски наследява карлистката рекламация към трона.
А какъв брой са новите случаи на ковид у нас вижте ТУК.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР