Испанската полиция застреля алжирец, който се опита да нападне с

...
Испанската полиция застреля алжирец, който се опита да нападне с
Коментари Харесай

Мъж нападна полицейско управление в Испания с нож и беше застрелян

Испанската полиция простреля алжирец, който се опита да нападне с нож полицейското ръководство, крещейки " Аллах акбар ", заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
Мъжът е нахлул в полицейското ръководство в Корнела, покрай Барселона малко преди 6:00 часа сутринта (04:00 централно гринуичко време), " с цел да нападне офицерите " и беше " отстранен ", съобщи районната полиция в Каталуния.
" Извършено е следствие, с цел да се изяснят аргументите за нападението ", се споделя в изказването.
Източници на Службата с битка с тероризма оповестиха, че мъжът е 29-годишен алжирец, живеещ в региона. Офицери претърсват дома на нападателя, който се намира единствено на няколкостотин метра от мястото на нападението.
Каталуния, в която живеят забележителен брой мигранти от второ потомство, е очевидец на голям брой джихадистки офанзиви.
Първият испански мюсюлмански екстремист - член на Алжирската въоръжена ислямистка група (GIA) - бе оголен в Каталуния през 1995 година
Мохамед Ата, водачът, който заби пътнически аероплан в една от кулите на Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година, е прекарал известно време в Каталуния малко преди офанзивите.
А през 2008 година нахлуване, ориентирано към подземните влакове на метрото в Барселона беше осуетено в напреднал етап.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР