Испанската полиция съобщи вчера, че е арестувала 23-годишен мъж по

...
Испанската полиция съобщи вчера, че е арестувала 23-годишен мъж по
Коментари Харесай

Испанската полиция арестува мъж по подозрение за връзки с Ислямска държава

Испанската полиция заяви през вчерашния ден, че е арестувала 23-годишен мъж по съмнение, че е член на терористичната организация "Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

Полицията съобщи, че при претършуване на дома на обвинения са открити химикали за подготвяне на експлозив и лист с евентуални цели.

Заподозреният, който е испански жител, бе задържан в град Парла, покрай Мадрид. Случаят се проверява от испанското правораздаване.

Терористичната организация "Ислямска страна " пое отговорност за нападенията през 2017 година в Барселона и Камбрилс, при които бяха убити 14 души, напомня Ройтерс.

В дома на задържания са открити химикали за приготвянето на мощния, само че неустойчив самоделен експлозив триацетонов трипероксид, който бе употребен при няколко набези в Западна Европа през последните години. Намерена е била също по този начин бронирана жилетка и подробни бележки за приготвянето на експлозива и за евентуални цели на набези.

Испанският вестник "Паис " написа, че обвиненият е заплашил да нападна чиновник на правораздаването.

Според полицията той стои зад испаноезичната версия на платформата Мунтасир медия, която популяризира "Ислямска страна " и работи по целия свят за тласкане на почитателите на организацията да правят офанзиви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР