Испанската полиция съобщи, че е арестувала мъж, който е помогнал

...
Испанската полиция съобщи, че е арестувала мъж, който е помогнал
Коментари Харесай

Евтаназията отново се превърна в предизборна тема в Испания

Испанската полиция заяви, че е арестувала мъж, който е оказал помощ на съществено болната си жена да се самоубие. Случаят съживи публичния спор за евтаназията по-малко от месец преди провеждането на общи избори, осведоми БГНЕС.
Мъжът е бил задържан в Мадрид. От полицията споделиха, че той е признал, че брачната половинка му е била неизлечимо болна и ѝ е дал вещество, което да я умъртви, с цел да не страда.
По време на изявление пред частната телевизия " Ла Секста " предходната година, арестуваният сега Ангел Фернандес сподели, че брачната половинка му, която е при започване на 60-те години, се е борила с множествена склероза в продължение на три десетилетия. " Тя изпитва болежка, към този момент е доста изтощена и желае да почине с достолепие. Би било идеално, в случай че разрешат на експерт да го направи, само че защото това е невероятно, ще се наложи аз да го направя ", съобщи тогава обществено Фернандес.
Новината за ареста му възобнови дебата за евтаназията в миг, когато Испания се приготвя за парламентарни избори на 28 април. Случаят е в центъра на медийното внимание и провокира вълна от отзиви в обществените мрежи.
Премиерът Педро Санчес даде обещание да направи Испания четвъртата страна в Европа, която легализира евтаназията след Белгия, Люксембург и Холандия, в случай че завоюва болшинство в Народното събрание - ход, на който гневно се опълчва Консервативната национална партия. През юни предходната година социалистите показаха план на закон за узаконяване на евтаназията, който беше подсилен единствено от извънредно левите в Народното събрание. Социологическите изследвания демонстрират, че по-голямата част от испанците поддържат евтаназията за терминално заболели пациенти, които са душевен здрави.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР