Испанската полиция обяви днес, че е разбила най-голямата в Европа

...
Испанската полиция обяви днес, че е разбила най-голямата в Европа
Коментари Харесай

Испания разби незаконна ферма с над 1100 костенурки

Испанската полиция разгласи през днешния ден, че е разрушила най-голямата в Европа противозаконна плантация за костенурки, като е иззела над 1100 животни, в това число няколко доста застрашени от изгубване типове, съобщи Агенция Франс Прес.

Задържани са двама немски жители, които движили фермата на ваканционния остров Майорка, както и испанският притежател на магазин за екзотични домашни любимци в Барселона, който продавал костенурките.

Още двама немски жители и испанец са проверявани по отношение на този случай.

В полицейското известие се показва, че във фермата на „ индустриално равнище “ са отглеждани сухоземни и морски костенурки. „ Най-голямата противозаконна плантация за костенурки в Европа “ била край град Люкмайор в южната част на средиземноморския остров, се прибавя в него.

Конфискуваните над 1100 костенурки от 62 типа, в това число 14 от най-застрашените от изгубване в света, като лъчиста костенурка от Мадагаскар, виетнамска блатна костенурка и китайска червеногуша костенурка, както и 750 яйца.

Почти всички типове костенурки са застрашени от изгубване. Техните яйца се считат за деликатес, като постоянно биват убивани поради тяхното месо, кожа или коруба, показва АФП
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР