Испанската полиция обяви днес, че е разбила най-голямата в Европа

...
Испанската полиция обяви днес, че е разбила най-голямата в Европа
Коментари Харесай

Испания разби незаконна ферма с над 1100 костенурки

Испанската полиция разгласи през днешния ден, че е разрушила най-голямата в Европа противозаконна плантация за костенурки, като е иззела над 1100 животни, в това число няколко доста застрашени от изгубване типове, съобщи Агенция Франс Прес.

Задържани са двама немски жители, които движили фермата на ваканционния остров Майорка, както и испанският притежател на магазин за екзотични домашни любимци в Барселона, който продавал костенурките.

Още двама немски жители и испанец са проверявани по отношение на този случай.

В полицейското известие се показва, че във фермата на „ индустриално равнище “ са отглеждани сухоземни и морски костенурки. „ Най-голямата противозаконна плантация за костенурки в Европа “ била край град Люкмайор в южната част на средиземноморския остров, се прибавя в него.

Конфискуваните над 1100 костенурки от 62 типа, в това число 14 от най-застрашените от изгубване в света, като лъчиста костенурка от Мадагаскар, виетнамска блатна костенурка и китайска червеногуша костенурка, както и 750 яйца.
Почти всички типове костенурки са застрашени от изгубване. Техните яйца се считат за деликатес, като постоянно биват убивани поради тяхното месо, кожа или коруба, показва Агенция Франс Прес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР