Испанската полиция е осуетила планирано нападение срещу министър-председателя Петро Санчес,

...
Испанската полиция е осуетила планирано нападение срещу министър-председателя Петро Санчес,
Коментари Харесай

Каталунец планирал да убие испанския премиер заради плановете за ексхумация на Франко

Испанската полиция е осуетила планувано нахлуване против министър-председателя Петро Санчес, съобщи ДПА, като се базира на управляващите.

Полицията в самостоятелната област Каталуния съобщи в Туитър, че е арестувала мъж, който " желал да убие " Санчес, и е разкрила огромно количество оръжия в дома му.

Мъжът е бил задържан преди три седмици в каталунския град Тераса по съмнение в обмисляне на нахлуване, сподели полицията в настрана изказване в Барселона.

Твърди се, че 63-годишният мъж е желал да отмъсти за проектите на испанското държавно управление да ексхумира и реалокира тленните остатъци на тогавашния деспот Франсиско Франко, който от гибелта си през 1975 година е заровен във величествен пантеон в мемориален комплекс на северозапад от Мадрид, предава Българска телеграфна агенция.

Мъжът имал позволение за откритите в дома му оръжия. Той работел в частна охранителна компания. Полицията разкрила 16 огнестрелни оръжия, в това число снайперистки пушки и автомат.

Според медийни информации мъжът оповестил в обществените мрежи, че възнамерява да убие Санчес.

Каталунските управляващи обявиха, че той към този момент е бил изправен пред арбитър и сега се намира в затвор в Тераса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР