Испанската полиция е арестувала 21 души, свързани с каталунското сепаратистко

...
Испанската полиция е арестувала 21 души, свързани с каталунското сепаратистко
Коментари Харесай

Испанската полиция арестува 21 души при акция срещу каталунски сепаратисти

Испанската полиция е арестувала 21 души, свързани с каталунското сепаратистко придвижване, по съмнения в корупция и предизвикателство на публични вълнения, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на министерството на вътрешните работи.

Проведени били общо 31 полицейски акции в каталунските градове Барселона и Жирона. Арестуваните са разследвани за злоупотреби, измами и пране на пари, като било открито, че финансови средства в помощ на спортни организации в Каталуния са били отклонени нелегално.

По данни на съд в Барселона някогашните политици от локални сепаратистки партии Давид Мади и Ориол Вендрел са измежду разследваните.

Миналата година Каталуния бе обхваната от поредност просепаратистки демонстрации във връзка присъдите против уредниците на несполучливия референдум за самостоятелност през 2017 година Митингите бяха съпроводени от принуждение, вследствие на което стотици стачкуващи и служители на реда бяха ранени.

Отделянето на Каталуния от Испания е подкрепяно от почти половината от популацията на тази самостоятелна област, само че отхвърляно от другата половина и в страната като цяло, разяснява организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР