Испанската Ла Лига се завръща тази вечер! Най-елитното ниво на

...
Испанската Ла Лига се завръща тази вечер! Най-елитното ниво на
Коментари Харесай

Очаква ни бурен сезон в Ла Лига

Испанската Ла Лига се завръща довечера! Най-елитното равнище на испанския футбол ще открие сезон 2022/23 с дуел сред Осасуна и Севиля. Началото на Ла Лига идва малко по-късно от други топ европейски лиги, като немската Бундеслига и британската Висша лига към този момент стартираха.

Осасуна, който приключи десети през предишния сезон, откриват сезона с домашен мач против Севиля. Гостите се разделиха с Жул Кунде, който мина в Барселона, само че водените от някогашния старши треньор на националния тим на Испания и на Реал Мадрид Юлен Лопетеги, ще се надяват на добър старт довечера.

Настоящият първенец на испанската Примера Дивисон - Реал Мадрид се радва на добра предсезонна подготовка, която приключи по най-хубавия метод за тях, а точно със спечелването на Суперкупата на Европа против Айнтрахт Франкфурт. „ Лос бланкос” се раздели с няколко играчи, като даже Иско и Лука Йович напуснаха отбора със свободни прехвърляния. Реал обаче изхарчи 80 милиона евро за Орелиан Чуамени, който мина в тима от френския Монако. Очаква се французинът съществено да укрепи халфовата линия на „ белите”.

Те откриват своята акция в Ла Лига с мач против Алмерия, които през предходната година завоюваха Сегунда Дивисион, второто футболно равнище в Испания. Добрата форма на Карим Бензема предвещава голово шоу. През този сезон, французинът може да се приближи до топ 3 голмайстори в испанското състезание, като сега той е на 8-мо място с 219 гола, само че четвъртият – Уго Санчес, друга легенда на Реал Мадрид, е единствено на 15 попадения пред него.

Най-големият съперник на столичния отбор несъмнено е Барселона, които започнаха бурно подготовката си за този сезон. Каталунците съумяха да подпишат с мегазвездата на Байерн Мюнхен – Роберт Левандовски. Другите пристигнали на „ Камп Ноу” са Жул Кунде, Рафиня от британския Лийдс за близо 60 милиона евро, Франк Кеси и Андреас Кристесен, които дойдоха със свободни прехвърляния.

Барселона обаче е разтресен от финансовата рецесия, която продължава да пречи на тима да картотекира новите си играчи, като към момента няма изясненост дали това ще се случи в точния момент за първия им мач от Ла Лига. Те откриват сезона с мач против Райо Валекано, който влезе в новините през последните дни с опитите си да подпишат с нападателят Диего Коста, който е някогашен състезател на Атлетико Мадрид и Челси, само че остана без тим това лято. През 2012 година Коста записва 16 дуела за Райо, а в този момент се готви за шокиращо завръщане в клуба.

Атлетико Мадрид стартира с упоритости да повторят достижението си от сезон 2020/21, когато стана първенец. "Дюшекчиите " ще изиграят мач против Хетафе в първия кръг на Примера Дивисон. Отборът на Диего Симеоне имаше спокоен трансферен прозорец, като най-яркото ново попълнение в състава е Нахуел Молина, обещаващият 24-годишен десен бек, който играеше за италианския Удинезе през миналия сезон.

Срещите от първия кръг на Примера Дивисион:

Осасуна – Севиля (Петък, 12 август)

Селта Виго – Еспаньол (Събота, 13 август)

Реал Валядолид – Виляреал (Събота, 13 август)

Барселона – Райо Валекано (Събота, 13 август)

Кадис – Реал Сосиедад (Неделя, 14 август)

Валенсия – Хирона ФК (Неделя, 14 август)

Алмерия – Реал Мадрид (Неделя, 14 август)

Атлетик Билбао – Майорка (Понеделник, 15 август)

Хетафе – Атлетико Мадрид (Понеделник, 15 август)

Реал Бетис – Елче (Понеделник, 15 август)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР