Испанската Ла Лига поиска разследване и на Манчестър Сити, след

...
Испанската Ла Лига поиска разследване и на Манчестър Сити, след
Коментари Харесай

Испания поиска разследване на ПСЖ и Манчестър Сити

Испанската Ла Лига изиска следствие и на Манчестър Сити, откакто стори това с ПСЖ. Организацията, която сплотява клубовете от горните две дивизии, вижда тотално нарушаване на правилника за финансов феърплей.

Хавиер Тебас, президент на Ла Лига, уточни държавното финансиране на някои клубове като неприятна процедура, която вреди на спорта, позволявайки им да харчат повече. Според него тъкмо Ман Сити и ПСЖ са в основата на чудовищната футболна инфлация това лято.

Ман Сити би върха за един трансферен прозорец. Това лято " сините " пръснаха над 240 милиона евро за прехвърляния. ПСЖ е на второ място по една причина - договорът на Мбапе е за наем, а сумата от 180 милиона евро ще бъде платена след това.

Иначе парижани прескачат сумата от 400 милиона евро единствено за едни трансферен прозорец. Само 222 милиона евро отидоха за Неймар.

От Ла Лига към този момент са пратили две писма до УЕФА на 22 август - едно поради ПСЖ и едно поради Манчестър Сити. В тях е посочено, че и двата клуба печелят от спонсорски контракти, при които инвестиращата страна няма късмет за възвръщане на вложеното.

Испанската футболна прикани УЕФА да организира следствие. Европейската централа се зае с парижани. В публично известие обаче се прецизира, че няма такова за Манчестър Сити.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР