Испанската кралица празнува победата на страната на Световната купа, докато британските кралски особи остават вкъщи

...
Когато женският испански футболен отбор победи Англия във финала на
Коментари Харесай

Когато женският испански футболен отбор победи Англия във финала на Световната купа за жени, испанската кралица Летисия беше там, за да празнува с тях, докато британските кралски особи - които решиха да останат вкъщи - казаха, че техният отбор е победител независимо от това.

Присъединени от най-малката си дъщеря, 16-годишната инфанта София, испанските кралски особи гледаха мача на стадион „Австралия“ в Сидни от ложата на директорите заедно с президента на ФИФА Джани Инфантино и испанските спортни служители.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино (вляво) и кралица Летисия от Испания (2-ри дясно) поздравяват защитника на Испания Лая Кодина и нападателя Атенеа дел Кастило. Президентът на ФИФА Джани Инфантино (вляво) и испанската кралица Летисия (втора вдясно) поздравяват защитника на Испания Лая Кодина и нападателя Атенеа дел Кастило. Franck Fife/AFP/Getty Images

„Шампиони! Шампиони! Световни шампиони!“ написа испанското кралско семейство в X, известен преди като Twitter.

„Вие сте най-добрите футболисти в света. Това е ФУТБОЛ и е ИСТОРИЯ!

„Благодаря ви, испански женски футболен отбор, че разтърсихте цяла Испания.“

Преди мача Летисия и София говориха с испанските медии, заявявайки, че отборът вече е „шампион“.

„Независимо от това, което се случва, те вече са шампиони“, каза кралицата, докато говори за това как испанският женски футболен отбор вече е работил усилено и е преодолял препятствия.

Докато София каза, че очаква с нетърпение мача, имаше нещо друго, което очакваше повече – да отиде „в съблекалнята след това, за да поздрави (испанския женски футболен отбор), независимо какво се случва.“

Кралица Летисия празнува с испански фенове, след като Испания спечели финала на Световната купа за жени. Кралица Летисия празнува с испански фенове, след като Испания спечели финала на Световната купа за жени. Асанка Брендън Ратнаяке/Ройтерс

Според изявление, публикувано от испанското кралско семейство, София е получила възможност да посети съблекалнята на отбора след мача, където тя и кралицата „поздравиха играчите и треньорския щаб, подчертавайки брилянтното представяне по време на турнира“.

Уилям, принцът на Уелс, също публикува поздравления на X, където също каза, че английската страна е направила „нацията горда“.

Наследникът на британския трон, който е и президент на Английската футболна асоциация, беше критикуван, че отсъства от днешния финал за купата, въпреки че играха Лъвиците, за което той се извини по време на съобщение за подкрепа в събота.

Критиците казаха, че е немислимо той да пропусне финала, ако играеше мъжкият отбор, но други подкрепиха отсъствието на Уилям, като посочиха екологичните разходи за пътуване.

Междувременно крал Чарлз III изрази „искрени мисли и съчувствие“.

„Въпреки че знам колко болезнено трябва да е, нека никой от вас не се чувства победен, тъй като да стигнете до финала е огромна почит към вашите умения, решителност и отборен дух в най-добрата спортна традиция“, каза той в изявление.

Бенджамин Браун от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР