Испанската компания Seat представи четвъртото поколение на хечбека и комбито

...
Испанската компания Seat представи четвъртото поколение на хечбека и комбито
Коментари Харесай

Seat Leon смени поколението и стана хибрид

Испанската компания Seat показа четвъртото потомство на хечбека и комбито на модела Leon, които за първи път получиха хибридна версия с опция за зареждане от електрическата мрежа.

Публичната премиера на двете версии на автомобила ще се състои през март по време на автомобилното ревю в Женева.

Новият Leon е издигнат на същата модулна платформа MQB, създадена от автомобилната групата Volkswagen. Хечбекът е дълъг 4368 мм, необятен 1800 мм и висок 1456 мм - с 86 мм по-дълъг, 16 мм по-тесен и 3 мм по-нисък от предходното потомство на този модел. Размерът на междуосието се повишен с 50 мм - до 2686 милиметра.
 Снимка 464026
Източник:

Компанията означи, че новият Leon е първият " изцяло обвързван " автомобил Seat. Моделът се предлага с напълно цифрово табло с диагонал на екрана 10,25 инча, както и с информационно-развлекателен комплекс, с 8,25 или 10 инчови сензорни екрани. Мултимедийният комплекс поддържа интерфейс Apple CarPlay и Android Auto.

Базовият мотор на новия Leon е трицилиндров елемент с размер един литър, разрастващ 90 или 110 конски сили. Освен това се оферират 1,5-литрови " турбо четворки " със 130 и 150 к.с., а в горната част на двигателната гама е двулитров мотор с мощ 190 конски сили. Най-силните версии на 1.0- и 1.5-литрови мотори работят по схемата на mild hybrid - със стартов алтернатор и 48-волтова бордова мрежа. Дизеловата гама е показана от двулитрови мотори, разрастващи мощ от 115 и 150 конски сили.
 Volkswagen разпорежда на Seat тежката задача да създаде на ниска цена електрически автомобил, който да завладее пазарите
Volkswagen разпорежда на Seat тежката задача да създаде на ниска цена електрически автомобил, който да завладее пазарите

Целта е модел с цена под €20 000, който да бъде необятно наличен

В допълнение, Seat Leon има пълноценна хибридна трансформация с опция за презареждане на батерията от електрическата мрежа. Силовият елемент включва 1,4-литров бензинов мотор, електромотор, 13 кВтч литиево-йонна батерия и шестстепенна роботизирана трансмисия DSG. Общата мощ на елементите възлиза на 240 конски сили. Само при електрическо задвижване хибридът е кадърен да измине към 37 километра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР