Испанската избирателна комисия не позволи на крайнодясната партия Вокс да

...
Испанската избирателна комисия не позволи на крайнодясната партия Вокс да
Коментари Харесай

Испанските власти не разрешиха участието на крайнодясната "Вокс" в предизборен дебат

Испанската изборна комисия не разреши на крайнодясната партия " Вокс " да взе участие в единствения доказан спор сред водещите претенденти за изборите на 28 април, заяви организация " Ройтерс ".

Решението демонстрира какъв брой е комплицирано прекосяването на Испания от десетилетия на двупартийно ръководство към фрагментиран политически пейзаж, където нито една партия не наподобява, че ще завоюва болшинство, а " Вокс " се трансформира от релативно незнайна партия в огромна политическа мощ за по-малко от година.

" Вокс " в никакъв случай не е печелила повече от 5 на 100 от гласовете на национални избори, само че реализира неочакван триумф на районни избори предходната година и се чака съгласно социолози да завоюва към 10 % на парламентарните избори този месец.

Ето за какво испанската медийна група " Атресмедия " избра партията да се причисли към четирите съществени национални партии за планувания за 23 април спор пред други придвижвания като каталунските и баските националисти.

Но изборната комисия съобщи, че това е нарушаване на изборния закон. Няколко по-малки партии желаеха да бъдат включени в дебата предвид на представянето им на предходни избори.

" Атресмедия " съобщи, че ще се съобрази, макар че не е съгласна. " Атресмедия " счита, че спор сред петима претенденти има най-голямата журналистическа стойност и най-голямо значение за гласоподавателите ", се споделя в изказването на компанията, оповестено след решението.

Така в дебата ще вземат участие претендентите от четирите най-големи испански обединения: консерваторът Пабло Касадо от Народната партия, социалистът Педро Санчес от Испанската социалистическа работническа партия, Пабло Иглесиас от " Унидос подемос " ( " Заедно можем ", радикална левица) и Алберт Ривера от " Сиудаданос " ( " Гражданите ", либерална), означи Франс прес.

Според социологическо изследване, оповестено във вестник А Бе Се, вотът на 28 април ще бъде извоюван от социалистите с 31.3 на 100, а " Вокс " ще вземе 11.8 на 100 и може да измести " Подемос " от четвъртото място./ БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР