Испанската икономика може да загуби до 12 млрд. евро в

...
Испанската икономика може да загуби до 12 млрд. евро в
Коментари Харесай

Каталунската криза може да причини загуби за 12 млрд. евро на Испания


Испанската стопанска система може да загуби до 12 милиарда евро вследствие на рецесията в туристическия бранш поради каталунската рецесия. Тези данни цитират в. „ Расон “ и БГНЕС, базирайки се на изследователската компания " Reputation Institute ". 
Според отчета, спрямо март тази година, известността на Испания като туристическа дестинация измежду европейците падна с 3.1 пункта заради политическия спор в Каталуния.

Освен това, шест от 10 жители на Стария континент имат вяра, че по този начин наречената „ испанска марка “ към този момент е потърпевша от рецесията в района. В това отношение, действителните вложения в цялата страна могат да спаднат до 1,95%.
На 27 октомври Народното събрание на Каталуния одобри резолюция за прокламиране на самостоятелна република. След това сенатът на Испания утвърди настояването на Мадрид за активиране на член 155 от конституцията на кралството за ограничение на самоуправлението на района. Лидерът му Карлес Пучдемон беше отхвърлен от служба, а районният парламент беше разхлабен.. segabg.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР