Испанската футболна федерация взе решение да обяви 20 май за

...
Испанската футболна федерация взе решение да обяви 20 май за
Коментари Харесай

Специална почит за Касияс в Испания навръх рождения му ден

Испанската футболна федерация взе решение да разгласи 20 май за „ Ден на испанския вратар “. Датата е символно обвързвана с някогашния пазач на Реал Мадрид и националния отбор на Испания Икер Касияс. На този ден той навършва 38 години, а концепцията е да му се отдаде респект.

Както е известно, Касияс получи инфаркт на 1 май по време на подготовка на сегашния му отбор Порто. Твърди се, че има възможност Касияс да приключи кариерата.

Касияс е от огромните митове на Реал Мадрид. Той е троент притежател на Шампионската лига с „ белия балет “, има две извоюваните Суперкупи на Европа, две Интерконтинентални купи, петкратен първенец на Испания, повторен притежател на Купата на Краля и четирикратен притежател на Суперкупата на Испания.

През 2015 година Касияс се раздели с клуба на сърцето си и пое към Порто. С екипа на „ драконите " стражът подвигна купата през сезон 2017/18 и завоюва Суперкупата на страната още веднъж през 2018-а.

Икер остави дълбока следа и в националния отбор на Испания. Той е част от тима, който донесе първата и към този момент единствената международна купа на „ Ла Фурия “ (през 2010 година в ЮАР) и имаше деятелен принос в спечелването на двете европейски трофеи през 2008-а и 2012-а.

Касияс отхвърли, че стопира с футбола

Съпругата на Касияс: Той е доста добре, спокоен е вкъщи

Усмихнат Касияс сподели по какъв начин се възвръща
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР