Испанската футболна федерация и Техническия комитет на съдиите отстраниха шестима

...
Испанската футболна федерация и Техническия комитет на съдиите отстраниха шестима
Коментари Харесай

Шестима съдии изгоряха заради скандала с Винисиус

Испанската футболна федерация и Техническия комитет на съдиите отстраниха шестима ВАР съдии по отношение на расисткия скандал към звездата на Реал Мадрид Винисиус Жуниор.

Бразилският национал беше в центъра на вниманието при загубата на Реал с 0:1 от Валенсия в неделя. Той влезе в борба с почитателите на „ прилепите “, които го обиждаха на расова основа.

Винисиус беше изпъден с червен картон, защото не устоя на провокацията на Уго Дуро, а след края на срещата изрази мощна позиция в обществените мрежи, обвинявайки почитателите на Валенсия и управлението на Ла Лига за безучастие.

Изглежда обаче от Ла Лига са си взели поука и отстраниха шестима ВАР съдии, в това число Иглесиас Вилануева, който отговаряше за системата за видеоарбитраж в мача сред Реал и Валенсия.

Решението беше стимулирано с това, че в обстановката с аления картон с Винисиус основният арбитър Рикардо де Бургос Бенгоечеа не е получил цялостна картина при преразглеждането на монитора край терена.

И Реал Мадрид, и Валенсия осъдиха остро расистките нападки против Винисиус.

Бразилският министър на правораздаването Флавио Дино разгласи, че държавното управление на страната обмисля да употребява екстериториалния принцип във връзка расистките нападки против нападателя на Реал Мадрид Винисиус Жуниор.

„ Проучваме опцията за използване на известния в правото принцип на ектериториалност. Наказателният кодекс планува, че в някои случаи е допустимо бразилският закон да се приложи при положение на закононарушения против бразилци в непознати страни “, изясни Дино.

Правният принцип е извънредно средство за отбрана на непознати жители. Той може да се приложи при безучастие на способените органи или когато има несправедлива експанзия.

Прокуратурата във Валенсия към този момент е почнала следствие по хипотетично закононарушение от ненавист поради расистките обиди против Винисиус.

Бразилското държавно управление също по този начин прикани Испания, Ла Лига, Испанската футболна федерация и ФИФА да подхващат ограничения. Властите в южноамериканската страна показаха надълбоко страдание, че до момента не са подхванати ефикасни ограничения за противопоставяне на расистките актове.

Расисткият скандал с футболиста на Реал несъмнено навлезе на политическата сцена, тъй като провокира изявления и от испанските управляващи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР