Испанската футболна федерация е решена да спаси този сезон, дори

...
Испанската футболна федерация е решена да спаси този сезон, дори
Коментари Харесай

Шефът на испанския футбол: Целта е да спасим сезона

Испанската футболна федерация е решена да избави този сезон, даже в случай че възобновяването при започване на месец май наподобява малко евентуално, споделя президентът Луис Рубиалес. Ла Лига дружно с останалите съществени лиги в европейския футбол бяха спряни заради пандемията от ковид.

Страната е мощно наранена от експлоадирането на COVID-19, откакто има над 3000 смъртни случая и повече от 47 000 на инфектирани.

В понеделник бе оповестено прекъсването на акцията за неопределен срок. Рубиалес показа в сряда, че има опция за удължение на сезона след планувания край, с цел да се уверят, че всички мачове са играни, а не да се редуцира акцията.

„ Приоритетът е завършването на сезона “, сподели той на конференция.

„ Не можем просто да изхвърлим тимове в този момент. Те би трябвало да завоюват промоция по верния метод. Има стотици тимове, които чакат да завършат сезона. Когато страната се възвърне, това ще бъде моментът за довеждане докрай на сегашния сезон. Да се ​​надяваме, че бъркам и че можем да играем още при започване на май. Не мисля, че това ще е допустимо, само че бих желал да се окаже неверно. Ще би трябвало да удължим календара. Целта е да спасим този сезон. Това е нашата концепция ", сподели още шефът на испанския футбол.

Той обаче удостовери, че федерацията остава внимателна при разискването на всяка евентуална дата на връщане на шампионата в това неспокойно време в страната.

"Работим по всеки вероятен сюжет, само че не желаеме да даваме прогноза. Трябва да сме доста внимателни и строги. Живеем в извънредно тежко време, с доста смъртни случаи. Никога не сме поставяли период за рестартиране на сезона и няма да го вършим и в този момент “, съобщи Рубиалес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР