Испанската фрегата „Блас де Лезо“ (Blas de Lezo) отплава към

...
Испанската фрегата „Блас де Лезо“ (Blas de Lezo) отплава към
Коментари Харесай

Испания прати фрегата в Черно море

Испанската фрегата „ Блас де Лезо “ (Blas de Lezo) отплава към Черно море от военноморската база „ Ферол “ (Ferrol), която се намира на атлантическия бряг.

Тя е част от към този момент обещаната помощ от министъра на защитата Маргарита Роблес за укрепване на силите на НАТО на фона на напрежението с Русия поради скупчването на съветски войски на границата с Украйна.

Със 190 души екипаж, фрегата ще се причисли към SNMG-2, едно от военно-морските подразделения на НАТО, съобщи БНР. Мисията е планувана авансово, само че е изтеглена по-рано поради спора в Украйна. Това е втората част от военната поддръжка за Алианса, откакто преди четири дни от Канарските острови за Черно море отплава и миночистачът „ Метеоро “.

Правителството има подготвеност да изпрати и изтребители в България, което провокира съществени различия сред съдружните сътрудници в него.

Според „ Подемос “ това е „ сериозна неточност “, а съгласно опозиционната консервативна Народна партия е верен ход. Междувременно министър председателят Педро Санчес организира телефонни диалози с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, с които разиска опцията за продължение на дипломатическите договаряния с Русия.

В туитър той написа „ Време е за дипломация “, като добави, че следи обстановката „ доста от близко “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР