Испанската фирма, която управляваше луксозния магазин в Барселона на бившата

...
Испанската фирма, която управляваше луксозния магазин в Барселона на бившата
Коментари Харесай

Съпруга на бивш съветник на Борисов купи бутика на Мис Бикини

Испанската компания, която управляваше първокласния магазин в Барселона на някогашната манекенка Борислава Йовчева, е станала благосъстоятелност на брачната половинка на някогашен консултант в политическия кабинет на Бойко Борисов..

Справка в испанския търговен указател сочи, че на 12 март 2020 година дружеството Ema BGS S.L., което държеше бутика, е станало собственост на Росица Велкова - някогашен специалист в ГЕРБ, замесена в корупционно следствие против лобиста Петер Хохегер. Тогава българската компания “ВиБиДжи Енерджи ” придобива капитала от 1 753 010 на испанската компания и само ден по-късно трансформира собствеността, си като Велкова продава компанията си на Десислава Спасова.

Тя е брачна половинка на Светослав Спасов, който през първия мандат на ГЕРБ беше назначен като консултант в политическия кабинет на премиера Бойко Борисов. Преди това беше известен активист от Национална движение „Симеон Втори", изкарал два мандата като народен представител. Като млад политик той ръководи Либералната младежка асамблея заедно с младия Делян Пеевски. От остарели изявленията на Спасов се схваща, че той има позитивно мнение за Пеевски и почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

Десислава Спасова е юрист и експерт по нуклеарно право към Международната организация за нуклеарна енергетика. Пред BIRD тя разяснява, че от началото на 2020 година е във фактическа разлъка със Светослав Спасов. Адв. Спасова обаче пожела да разяснява обществено договорката за “ВиБиДжи Енерджи ” и събитията към придобиването на Ema BGS, което е осъществено преди тя да встъпи в благосъстоятелност на българската компания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР