Испанската федерация по футбол възпрепятства назначаването на Хорхе Алмирон като

...
Испанската федерация по футбол възпрепятства назначаването на Хорхе Алмирон като
Коментари Харесай

Испанската федерация спря назначаването на аржентинец за треньор на Лас Палмас

Испанската федерация по футбол попречва назначението на Хорхе Алмирон като старши треньор на локалния първокласен клуб Лас Палмас, защото той няма задоволително опит на най-високо равнище, а също по този начин не има и лиценз на УЕФА. Назначаването му не може да стане факт, макар присъединяване на финала в шампионата Копа Либертадорес през тази година с тима на Ланус.

Намиращият се на последното 20-о място в Примера дивисион тим разгласява на страницата си писмо от федерацията (РФЕФ), в което се вижда решението на Треньорската комисия и обяснението за него. Аржентинецът Алмирон стартира треньорската си кариера през 2008-а година в мексиканската втора дивизия, само че не е водил отбор от елитна дивизия до 2013-а година, когато получава поста в Тихуана (Мексико). След това се връща в родината си и води тимове от елита като Годой Грус през 2014-а и локалният колос Индепендиенте.

През 2016-а година поема Ланус и още същата година ги извежда до шампионската купа на страната. По разпоредбите на УЕФА, треньор може да води тим на топниво в Европа като най-малко пет години би трябвало да е упражнявал отбор от първа лига в други райони на света, в случай че не има нужния лиценз. Сезонът в Аржентина за Алмирон приключи с присъединяване на финала за Копа Либертадорес, което е първо за този клуб. Те обаче паднаха с 1:3 от Гремио (Бразилия), който пък показва Южна Америка на Световното клубно състезание.
El comité de entrenadores de la RFEF deniega la inscripción de Almirón.
https://t.co/FJv8DKz7kL pic.twitter.com/esmgoHLEcP
— UD Las Palmas (@UDLP_Oficial) December 14, 2017

Отборът от Канарските острови е на последното място в Примера дивисион с 10 точки от 15 мача, като имат едвам една победа в последните 15 мача. До момента към този момент са се разделили с двама треньори, които не са оправдали упованията. Маноло Маркес през септември и Пако Айестаран на 30-и ноември са треньорите, на които не им се получи в Лас Палмас. " Лас Палмас схваща, че този аршин е бил обект на обжалване в други случаи, само че приема решението, което е посочено с формалния документ, дошъл през днешния ден в офиса, се споделя на страницата на Лас Палмас.

" Клубът също по този начин би желал да благодари на Хорхе Aлмирон за благосклонното отношение и предпочитание да стане треньор на тима в тези деликатни времена и му желае всичко най-хубаво в професионалната му кариера. Ние сме уверени, че в бъдеще пътищата ни ще се пресекат още веднъж ", допълват от Лас Палмас и към този момент стартират работа по търсенето на нов треньор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР