Испанската държавна телевизия RTVE обяви, че няма да се включи

...
Испанската държавна телевизия RTVE обяви, че няма да се включи
Коментари Харесай

Испанската телевизия се отказа от Суперкупата заради погазване на човешките права

Испанската държавна телевизия RTVE разгласи, че няма да се включи в наддаването за правата за излъчването на Суперкупата. В основата на решението е изборът на Саудитска Арабия за хазаин.

Ръководството на малкия екран има терзания, свързани с тъпчене на човешките права в азиатската страна.

Преди ден испанската футболна федерация заяви, че в идващите три години носителят на Суперкупата ще се дефинира в Саудитска Арабия против контракт за 120 млн. евро. Надпреварата ще се промени, като вместо един мач, ще има мини шампионат с четири тима.

Първите участници са " Барселона ", " Реал " (Мадрид), " Атлетико " (Мадрид) и " Валенсия ". Полуфиналите и финалът ще се изиграят сред 8 и 12 януари на 62-хилядния стадион " Крал Абдула " в Джеда.

Решението беше посрещнато с рецензии към федерацията, че е избрала парите пред подозренията за тъпчене на човешките права в Саудитска Арабия.

" RTVE няма да се включи в наддаването за правата за лъчение на Суперкупата в Саудитска Арабия, тъй като тази страна нарушава човешките права и най-много правата на дамите в спорта ", съобщи шефът на спорта в RTVE Хесус Алварес. Той добави, че до скоро дамите в страната не са били допускани на футболни срещи.

Президентът на футболната федерация на Испания Луис Рубиалес съобщи: " Нашата концепция е, че футболът може да бъде употребен като средство за смяна в обществото. Ще има хора, които ще са за и против решението, само че ние сме уверени, че сме създали верния ход ". Той подсигурява, че дами ще бъдат допускани на мачовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР