Испанската брегова охрана спаси над 330 души от седем лодки

...
Испанската брегова охрана спаси над 330 души от седем лодки
Коментари Харесай

Испанската брегова охрана спаси 600 мигранти за денонощие

Испанската брегова защита избави над 330 души от седем лодки във водите на Средиземно море сред Испания и Мароко – маршрут все по-използван от хората, опитващи се да стигнат до Европа.
„ Общо 339 души са били избавени в седем лодки от 1 часа (2300 GMT) до момента “, съобщи говорителка на бреговата защита. Сред тях е имало общо 19 малолетни и едно бебе, добави тя. Всички избавени са били отведени в град цена в Южна Испания.
„ Големият брой лодки, идващи към испанските крайбрежия това лято, е необикновен “, уточни говорителката, допълвайки, че тази година техният брой е три пъти по-голям от същия интервал през 2016 година
По данни на Международната организация по миграция (МОМ) от началото на годината до 9 август в Испания са пристигнали 8385 мигранти. В същото време минимум 121 души са се удавили по този маршрут. За съпоставяне за цялата 2016 година техният брой е бил 128 души.
В скорошно изказване от МОМ показват, че не е изключено тази година Испания да изпревари Гърция по брой пристигнали мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР